Over Diana Ozon

Diana Ozon is dichter, auteur, performer, tekenaar en gast- docent. Ze publiceert sinds '77 is bevlogen podiumfenomeen, treedt solo op en soms met muzikale begeleiding.

Agenda

t/m 2023 - Amsterdam

Tropenmuseum, Things That Matter

(lees verder)

7 Oktober - Amsterdam

Jubileum bruggedicht Wibautisme Kristian Kannstadt

(lees verder)

27 Aug - Oosterbeek

Ozon & Schmal bij Het Park Vertelt

(lees verder)

3 Juli - Amsterdam

Ozon & Schmal in De Bonte Zwaan

(lees verder)

29 Juni - Assen

Artfest op Dr. Nassau College

(lees verder)

10 Juni - Amsterdam

Première docu Kelvinators in Paradiso

(lees verder)

11 Mei - Amsterdam

Poetry Musica op Het Einde van de Wereld

(lees verder)

8 Mei - Ruigoord

Hugo Kaagman, Diana Ozon en Asociaal Kabaal in de Kerk

(lees verder)

14 April - Breda

`Dichten om te herdenken' op het OLV

(lees verder)

13 April - Breda

`Dichten om te herdenken' op het OLV

(lees verder)

2022 t/m 2025 A-dam

Amsterdam Museum-vleugel in de Hermitage

(lees verder)

t/m 3 April 2022 - A-dam

Maison Amsterdam in de Nieuwe Kerk

(lees verder)

24 sept t/m 23 mrt '22

Amsterdam Street Art expo in art'otel

(lees verder)

8 Maart - Amsterdam

Wijkcentrum d'Oude Stadt

(lees verder)

7 Maart - Amsterdam

Spiegelgedicht en optreden Bar Joost

(lees verder)

27 Feb - Haarlem

Woonoproer in het Reinaldapark

(lees verder)

28 Januari- Assen

UITGESTELD Dichtdag op ICO Kunstencentrum

(lees verder)

Leuke websites

Lehmann's praatjes

De Muziek van Louis Lehmann (1920-2012)

(lees verder) Ludwig Wisch

Wekelijks op Razo Radio

(lees verder) Mijn moeder
Zilveren sierraden van
Cilia Groenveld Oorlogsmateriaal
mag niet verloren gaan (lees verder) Olie Buma
De punkheld op wielen rolt over het web oliebuma.nl (lees verder) Mathilde muPe

MATHILDE μP Personal web overdose van een digitale pionierster.

(lees verder) Muurgedichten
Leiden brengt bijna 100 gedichten op de openbare weg en op internet. Muurgedichten.nl simonvinkenoogpuntenel

Een website met meer dan herinnering simonvinkenoog.nl

VPRO's boekensite

hier is een leuke website over boeken

Home/Ga naar de voorpagina
Bestel Diana Ozons dichtbundel Zwerfzang. De bundel, 48 pagina's gebonden in harde kaft kost €19,90 en is hier verkrijgbaar.

Redactie | 04 November 20074 November - Kink FM

Ozon te gast bij Leon Verdonschot in Oeverloos
Met uitgebreid verslag en playlist!

Leon Verdonschot spreekt met Diana Ozon in het kader van de WaveWeek. In twee uur tijd tracht hij tot de kern van zijn gast te dringen. Gesproken woord voert in dit programma dus de boventoon. Maar die woorden zijn dan wel bedekt met een laagje bladgoud. Iedere week is er een nieuw gedicht ter ere van de zondagse gast, en ook huisdichter Rick de Leeuw draagt voor uit eigen werk.

Voor de gelegenheid ging ik samen met Broodje: KinkFMliefhebber, vriend en Nederpunker van het eerste uur.
Een verslag van Broodje op Nederpunk.nl:

Dagje Hilversum KinKfm
Half 11 afgesproken met La Ozon op CS om naar de studio’s te gaan van Kink. Slenteren door het CS om de juiste trein te vinden. Ja, het juiste spoor gevonden maar eerst koffie en warme chocomelk gekocht. Praten, praten, praten over welke muziek haar keuze gaat worden deze dag. Mooie singels LP's en cassettebandje in m'n hand gehad en ook Cd-tjes. LP's en singels is gewoon lekker om in je handen te hebben. Nou op naar de studio: even wat zoeken in een pand waar ze te vinden zijn.
We komen binnen en worden verwelkomd door Arjen Grolleman een plaatjesdraaier van kink. Erg warm gevoel aan tafel met de mensen die er werken een soort huiskamer gevoel. Er komen 4 Pluggers van platen maatschappij binnen lopen met doosjes nieuw CD'S die zijn uit gekomen. 1 Voor 1 prijzen ze hun nieuwe Cd’s aan om maar gedraaid te worden door Arjen en hoorde ook dat er een stapeltje gemaakt moest worden voor Jan Douwe Kroeske. La Ozon en ik genoten dat we dit moment aan de tafel zaten Platenpluggers te zien werken. Met Arjen raak ik gauw aan de praat over de Wave week die ze deze week uitzenden. Herkende zijn stem toen hij ons welkom heette. Even bij praten over hoe hij geniet van deze week. Vraag aan La Ozon mag ik de CD van NederPunk 1977/1982.Hij zat te genieten van CD en vroeg loop even mee naar zijn cd kast: andere NederPunk Cd laat hij zien. Leek wel dat ik Arjen al lang kende dat gevoel gaf hij me <>echtKinkfm<>
 
La Ozon moet wachten op Leon Verdonschot hij zat in de file in het land. Techneut Kees kom even checken wat je muziek keuze is en of hij iets moet aansluiten. Pick-up moet zeker aangesloten worden cassette Recorder hadden ze niet. Arjen komt even kijken in de tas van La Ozon kijken en de tas word maar leeg gehaald vooral de singels trekken veel aandacht. Hoort dat het bandje van La Ozon niet digitaal is, het bandje wordt netjes uit handen gepakt en Arjen zeg, ik zoek wel even iemand die dat even kan digitaliseren.
Dat bedoel ik met Kink gevoel ze merkte dat wij niet zo handig zijn met Com dingen dan doe ik dat toch. Vrouw maakt opmerking dat zal wel veel geld kosten als je dat wil aanschaffen ja zeg ik en vertel haar dat het singeltje van Helmettes 425,00 Euries op het iNet doet.
 
Mijn favoriete interviewer komt binnen: Leon Verdonschot. Ik luister dit programma van al jaren dit seizoen om 19.00-2100 jaren was dit op zondag morgen 10.00-12.00. Hij stoort zich volledig op La Ozon haar lijstjes die ze in de trein heeft gemaakt in de trein door te nemen. 2 1/2 uur bezig geweest op namens en ademloos dit gade geslagen en genoten dat ik hier bij kon zijn. Zeker met een Gast die ook een heel klein beetje Broodje z'n verhaal ververtelt, en Leon die echt perfect voor bereid was op z’n gast.

Arjen kondig je net aan in zijn programma <>Je moet luisteren zondag naar Oeverloos met Toffe Diana Ozon
Ben nu erg moe om door te typen van deze 2 1/2 uur in studio, mooi om te zien dat het erg lijkt op 1/2 2 
Mag ik het stokje nu aan La Ozon overgeven:

Die pluggers waren een openbaring. Stuk of vijf jongens met volle dozen cd's die naast elkaar aansloten en om de beurt door 'hun' voorraad nieuwe cd's gingen. Veel artiesten werden alleen bij naam genoemd of omhooggehouden waarna de assistente van Jan Douwe Kroeske en Arjen Grolleman een exemplaar op hun stapeltje kregen. Alleen de punkplugger was zuinig met cd's weggeven. Die wilde eerst weten wie ze waarin ging draaien. Voor mij die binnenkort een cd hoopt uit te brengen was het leerzaam. De secondes promotie die een nieuwe cd krijgt.

Veel typerend pluggersjargon kon ik niet onthouden. Was te zeer geconcentreerd op het oudere werk dat ik de komende twee uur hernieuwd onder de aandacht zou gaan brengen. Er moest een snoertje komen voor het meegebrachte vinyl. Nummers die ik niet had bleken helaas ook niet in de computer te staan. Dus geen Linton Kwesi Johnson, Geen Town called Malice van The Jam, geen Ina Deter met Neue Manner braucht das Land. Een cassette kon al helemaal niet gedraaid worden. Het werd mij duidelijk waarom we van zo veel prachtige muziek nooit meer iets horen. En waarom ik nooit meer een cent van de cassette Laag bij de Gronds die ik met Ludwig Wisch heb gemaakt van de Buma/Stemra had ontvangen de laatste jaaaaren. De cd en de computer hadden de tapes en platen vervangen.  Wie niet opnieuw werd uitgebracht is verloren voor omroepland.
Voordeel is wel dat ik nu Laag bij de Gronds op MP3 heb dankzij Arjen van Kink! Thuis had ik van alles uitgezocht en onderweg in de trein mijn grove playlist gemaakt. Broodje werd helemaal blij zodra we in de trein zaten. Begon meteen die heerlijke lp's en singles te bekijken. Ik had zo veel mogelijk bij mij, om welke kant het ook op zou gaan in het gesprek met Leon Verdonschot, genoeg voor 2 uur muziek in het gesprek bij mij te hebben.
We begonnen met Anarchy in the UK van de Sex Pistols, de eerste punkplaat die ik ooit hoorde. Daarna I'm sure we gonne make it van Ivy Green gevolgd door I don't care what the people say van de Helmettes om de Nederpunk te demonstreren. De Ramones en Blondie mochten het verschil tussen wave en Angelsaksiche en Nederpunk illustreren. De Jam en de Clash onderstreepten de keurigere wavepunk. Vacuüm luidde de rellen in, Stiff Little Fingers vervolgde met Alternative Ulster waarna Sham 69 met If the Kids are united de kracht van de punk als vanouds luister bij zette en de Specials met hun message to you Rudy tot kalmte maanden. De chaos verwoorde ik met Ludwig via Amsterdam snelkookpan. De internationale diversiteit van punk en de aantrekkingskracht van Amsterdam klonken dankzij Nina Hagen die met haar Dr Art zichzelf onder de Mokumpunks onsterfelijk heeft gemaakt. Na dat space nummer was het tijd voor de Robotics die met dub van Man and Machine in de jaren 80 mijn meditatietrance belichaamden. Vervolgens kon ik de demo Liefde van m'n nieuwe cd Voorbindbuik met De Drie Boeddha's pluggen. Als intro voor 'm poëzielezing liet ik technicus Kees Back to Nature van Fat Gadget draaien en sloot de uitzending af met Psyche van Killing Joke. Zo ongeveer is het gegaan. Met een heleboel gepraat over vroeger, nu en de toekomst ertussendoor.
Een keuze uit de slow-chat op een punkforum tijdens de uitzending:
Broodje: http://www.kinkfm.com/ nu online Diana Ozon
Ilse: Bedankt. Wat ene goeie muziek. Helmettes nu. Sta hier te pogooen, katten zijn bang.
Broodje: @ Ilse Staan we samen gepogoot
Ilse: Zo blij dat ik net op tijd was om de helmettes te horen. net hadden we Denise denise van Blondie. (Ik heb de single van The Helmettes maar geen speler er voor) shit wie zijn dit ook al weer. The Jam! Doet me denken  aan dat ik toen ik nog thuis woonde en dan voor ik naar school moest ik zat te genieten van de 3 punkplaatjes die gedraaid werden door John Peel. Dat nummer van The Clash vond ik kut. (O Diana ook zegt ze net haha)
RipKe: sjeeus he ik raak half in regressie hiero.. the Specials... ...stiff little fingers... vond ik toen te gek, was ik eigenlijk vergeten
Mathilde: En nu met z'n allen; "If the kids are united". Spring met buro stoel door kamer
RipKe: ..het is zooooo bizar als je er bij stil staat ... 25-30 jaar later zitten we naar dezelfde muziek te luisteren... nu ieder achter ons computertje...
Pebbles: zit hier ook te luisteren!!! af en toe valt de verbinding weg, maar toch... fantastisch. heb mijn canadeze vriendin laten meezingen met de helmettes en ivy green... woohoo!
Ilse: Wat te gek toch eigenlijk he Pebbles. Dat jij die zo ver van ons af woont, toch op deze manier zo dichtbij bent.

Broodje: Psyche van Killing Joke. Fuck wat een nummer om mee af te sluiten. Lieve Diana thanksz voor de mooie dag  Ozon<>Leon

Zondagavond 4 november tussen 19 en 21 uur bij Kink FM
kinkfm.com
Hierna 2 maanden terug te beluisteren op:
http://www.kinkfm.com/podcasts/index.php?programma=oeverloos
(de uitzending bestaat uit twee afzonderlijke delen gerubriceerd op 4 november)

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • Facebook
  • Google
  • LinkedIn
  • Twitter


Home/Ga naar de voorpagina

Zoeken

Sociale media

Diana's Facebookpagina
Diana doet Tweet-tweet Diana's LinkedIn-pagina
Diana's oude punkfoto's

links

De Schrijverscentrale
Uitgeverij Passage
In de Knipscheer
 
Literatuur Museum
Koninklijke Bibliotheek
Openbare Bibliotheek
Digi. Bib. NL
Antiquariaten
 
NL Po√ęzie Encyclopedie
Rottend Staal
VPRO boeken
Meander
Tzum literair weblog
Passionate Bulkboek
Literatuurplein
Schrijvers Startkabel
 
De Nieuwe Oost
Crossing Border
Poetry International
SLAA
Het Literatuurhuis
Perdu
Zaal 100
Ruigoord
Festina Lente
 
Didi de Paris
Tom Lanoye
Dorpsoudste de Jong
Rick De Leeuw
Simon Vinkenoog
Ton Lebbink
Bart Brey
George Moormann
Bart Chabot
Johnny Van Doorn
Jules Deelder
Pamela Koevoets
Adriaan Bontebal
Linton K. Johnson
Lydia Lunch
Paul Schaaps
John C. Clarke
Hugo Claus
Harry Mulisch
Remco Campert
Atilla The Stockbroker
Anne Clark
Astrid Roemer
L. Th. Lehmann
Jana Beranová
H.H. ter Balkt
Jean Pierre Rawie
Gabriel Szmulewicz
Rik van Boeckel
Edgar Cairo
Gerry van der Linden
Koos Dalstra
Aja Waalwijk
Johan Joos
CB Vaandrager
Jaap Blonk
Bert Schierbeek
Hester Knibbe
Willem van Toorn
Marga Kool
Judith Herzberg
Jan Eijkelboom
Neeltje Maria Min
Scott Rollins
Joke Van Leeuwen
Huub Van Der Lubbe
Rita Dove
Leo Vroman
Hanny Michaelis
Sybren Polet
Julian With
Esther Jansma
Maria van Daalen
Herman De Coninck
M Vasalis
Rogi Wieg
Judith Mok
Elma van Haren
Carla Bogaards
Vital Beaken
Erik Lindner
Henkes&Bindervoet
Frits Criens
Jan Kal
Micha de Vreede
Hans Verhagen
Louise Landes Levi
Eddie Woods
Baafje Wezelman
Leo Van Der Zalm
Birgit Parinussa
Grazyna Przybyl
Hans Plomp
Moustafa Stitou
Menno Wigman
Kristien Hemmerechts
Gerrit Komrij
Bart FM Droog
Tjitse Hofman
Tsead Bruinja
Elly De Waard
Chawwa Wijnberg
Titi Zaadnoordijk
Jack Nouws
Benjamin Zephaniah
Joost Zwagerman
Pieter Boskma
F. Starik
Rene Huigen
Arthur Lava
Olaf Zwetsloot
Serge Van Duijnhoven
Ruben Van Gogh
Erik Jan Harmens
Ilse Starkenburg
Hagar Peeters
Ingmar Heytze
Vrouwkje Tuinman
Harry Zevenbergen
Kamiel Proost
Albertina Soepboer
Andy Fierens
Tjitske Jansen
Nisrine Mbarki
Sven Ariaans
Lucas Laherto Hirsch
ACG Vianen
Anne van Amstel
Quirien van Haelen
Daniël Dee
Catharina Blaauwendraad
Hannie Rouweler
De Woorddansers
Rien Vroegindeweij
Gijs ter Haar
Der Peter
Racker Z
Anneke Claus
Penny Rimbaud
John S Hall
Mia Mia
Adriaan Jaeggi
Hans Kloos
Robin Block
Alexis de Roode
Def P.
 
Wim T Schippers
Wim de Bie
Willem de Ridder
Kuifjes log
 
De Agenda van NL
Cultuurnet
Openbaar vervoer
(Land)kaarten
Weerberichten
 
Space weather
Sterren aktueel
Visible Earth
Global volcanism
Earthquake
BBC tech/sci/nat
Veldbiologie
 
Tonie's startpagina
Alle kranten
NL kranten
 
Indymedia
Vrije Radio
Squatnet
Ravage
Tactical Media Files
Nettime
Webwereld
 
Wil Schmal
Obed Brinkman
Lielian Tan
Popinstituut
Armand
Mecano
Helmettes
Inside Nipples
The Filth
Fatal Flowers
De Kecks
Dubbel Mono
The Ex
De Vopo's
The Nitwitz
Heideroosjes
The Scene
Yawp
Nina Hagen
Jan Rot
Marc Van Bekkum
DJ Peran
Rasta Robert
Renee Stevense
Punk pagina
Punx
Nederpunk
punksquad
Musique d'Afrique
 
Lambiek
Cartoonists index
Fokke & Sukke
Graffiti
Hugo Kaagman
Mathilde muPe
Cilia Groenveld
Det Digit
Xybertag Artburo
Debra Salomon
Erik Hobijn
Bib. Bajazzo
Jan Bianchi
Thomas Schlijper
RijksMuseum
De Waag
IBW
Azart
Chiellerie HPVK
Galerie De Etna
Illuseum
Galerie Posset
Damoclash
  XML: RSS Feed
  Draait op PivotX - 2.3.11